Осветление за милиони имат, ама на 37 градуса ще играят!?

Осветление за милиони имат, ама на 37 градуса ще играят!?

Осветление за милиони имат, ама на 37 градуса ще играят!? Това ще се случи днес, 29 август 2020-та, на „Арена Арда“. 

Осветление за милиони имат, ама на 37 градуса ще играят!?
Това ще се случи днес, 29 август 2020-та, на „Арена Арда“. „Вълчетата от Родопите“ посрещат „канарчетата“ от Пловдив в мач от 4-тия кръг на елитното ни футболно първенство, който най-вероятно ще бъде нещо като страдание и отбиване на номер.
Мачът започва в 17.00 часа. Шантава работа!

Август хвърля „огън“ на тръгване! Жълт код и до 37 градуса в събота в Кърджали, предупредиха вчера от НИМХ към БАН. Сериозна работа е това!
Междувременно, вчера в 17.15 часа в живакът в града край Арда отмерваше 35,5 градуса, днес ще се гони рекорд.

Цяла година „Арда 1924“ игра домакинските си мачове в Пловдив, защото нямаше осветление на стадиона.
Днес лампите могат да ги светнат два часа след мача, ако някой е заспал по трибуните и близките му са вдигнали по тревога полицията. Защото „Арда“ си е „Арда“ – любим отбор, но пък играе в най-слабото футболно първенство и мачовете приспиват.

Днес има три мача, а най-рано щели да играят най-слабите. Това е логиката на излъчванията на срещите по един от телевизионните канали.
След „Арда 1924“ – „Ботев“ е мачът „Монтана“ – „Левски“, а от 21.15 часа е „най-интересният“ двубой – последният в класирането, с 0 точки и 0 отбелязани гола, „Етър“ с традиционно играещия с 12 души „Лудогорец“. Сбъркана логика!

Едва ли ще се съберат 3-4 хиляди в България пред телевизорите, за да гледат мача на „Арена Арда“, като изключим най-верните фенове в Кърджали и Пловдив. Но пък ако беше в нормален час, на стадиона в парк „Простор“ може би щяха да дойдат 5 000 души. Хем спектакъл, хем финансова подкрепа за клуба!

Но, такава е организацията в българския футбол. Калпава работа.
Видя се още на старта на Шампионската лига как толерираният у нас „Лудогорец“ пак отпадна. Логично го изхвърлиха, но треньорът на тима от Разград обясняваше, че паднали от „Мидтиланд“, защото в българското първенство нямали такива съперници. И дори от съдията се оплака, сиреч в този мач „Лудогорец“ са играли с 11 души.
Говори глупости, само и само да не признае, че само с пари футбол не става!
Явлението „Лудогорец“ съсипа футболното първенство в България. И като качество, и като организация.

Ако все пак сте решили да подкрепите любимите „Сини от Кърджали“ на „Арена Арда“, носете си плажния чадър. Слънцето ще е опасно за вашето здраве.
И очаквайте санкция от Българския футболен съюз за дефицит на козирка на стадиона в Кърджали!
Но съвсем сериозно: Родители, деца на стадиона – само ако имат места под козирката!

На снимката: Слънцето изгря в 6.50 часа, след 17.00 часа на стадиона в Кърджали ще бъде опасно горещо
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0