Опашка пред „Йовков“ за записване на седмокласници

Опашка пред „Йовков“ за записване на седмокласници

Днес е първият ден за подаване на документи за кандидатстване след 7 клас. Неотдавна излязоха резултатите от НВО и седмокласниците раз

Днес е първият ден за подаване на документи за кандидатстване след 7 клас.

Неотдавна излязоха резултатите от НВО и седмокласниците разбраха как са се справили на изпитите по български език и литература и по математика. Получили свидетелствата си на 30 юни , от днес завършилите седми клас могат да изберат желаното учебно заведение и да подадат документи за кандидатстване.

Още в началото на работния ден пред СУ „Йордан Йовков“ се образува опашка от желаещи да подадат документи за прием в 8 клас, в които са записали като първо желание това училище.

Подаването на документи за участие в приема се осъществява със Заповед No РД09-2121/ 28. 08. 2020 г. на  Министъра на образованието и науката от 05. 07 – 07. 07. 2021 г. Обявяването на списъците с приетите ученици на първи етап на класиране ще бъде до 13.07.2020г., когато ще бъдат обявени резултатите, а записването на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране ще се осъществи  до 16.07.2020г.

Седмокласниците имат възможност да участват в още две класирания, ако местата в желаните от тях учебни заведения не са заети.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0