Онлайн, но с богата програма: Всички ученици с изпълнения за Деня на майчиния език в Момчилград

Онлайн, но с богата програма: Всички ученици с изпълнения за Деня на майчиния език в Момчилград

Международният ден на майчиния език ще бъде отбелязан в община Момчилград нестандартно, но с богата програма. Заради противоепидемичнит

Международният ден на майчиния език ще бъде отбелязан в община Момчилград нестандартно, но с богата програма. Заради противоепидемичните мерки проявите ще се проведат онлайн. В тях със свои изпълнения ще участват ученици от всички 7 училища в общината -СУ „Н. Й. Вапцаров“, ОУ „Д-р П. Берон“, Духовно училище, ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – с. Груево; ОУ „Васил Левски“ – с. Равен; ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – с. Звездел; ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Нановица. В празника ще се включат още деца от Центъра за подкрепа и личностно развитие – Обединен детски комплекс, изпълнители от фолклорна група „Зейбеклер“ и Сдружение за турска култура, изкуство и взаимодействие, членове на поетичен клуб „Полъх от Родопите“ и индивидуални участници. Всички видеа с песни, танци, скечове и други прояви ще бъдат публикувани на страницата на община Момчилград във Фейсбук.

„За община Момчилград отбелязването на 21 февруари – Международния ден на майчиния език, се превърна в една хубава традиция. За това говори фактът, че ограниченията, които всички спазваме, не успяха да пречупят ентусиазма на участниците в проявите. Трябва да погледнем на нещата и от друг ъгъл. Да, ние няма да бъдем физически заедно, но благодарение на новите технологии, проявите, свързани с Деня на майчиния език, ще имат много по-голяма аудитория. Убедена съм, че момчилградчани има какво да покажем и с какво да изненадаме света“, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0