ОДП: Започват масови проверки за спазване на правилата за безопасно движение в областта

ОДП: Започват масови проверки за спазване на правилата за безопасно движение в областта

Започва специализирана операция на територията на областта за установяване и сакциониране на нарушителите на ЗДвП, съобщават от прес

Започва специализирана операция на територията на областта за установяване и сакциониране на нарушителите на ЗДвП, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на полицията (ОДП).
Акценти в проверките ще бъдат: контрол за правоспособност, за спазване на скоростните режеми, за употреба на алкохол и упойващи вещества. В днешния ден е констатирано, че абитуриентски шествия са нарушавали безопасното пътуване с неправомерно излизане от прозорците и люкове на автомобили, непоставени обезопасителни колани, използване на клаксони и превишена скорост в рамките на града.
Полицията призовава зрелостниците да не създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия, да не застрашават себе си и другите участници в движението. Санкциите за най-често извършваните нарушения са: непоставен обезопасителен колан – 50 лв., неправомерно използване на звуков сигнал в населено място – 20 лв., преминаване на червен светофар – 100 лв., показване през прозорци и люкове по време на движение – 20 лв., неправилно движение по пътното платно и неправилни маневри с предпоставки за ПТП – 100 лв., използване на мобилен телефон от водачите по време на двиение – 50 лв.
Видео: Абитуриентите на Кърджали, 2020 – диви, яростни и опасни – очаквайте
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: