Огнеборци и доброволци гасиха 250 декара горящи треви край Странджево

Екипи на пожарните служби в Крумовград и Кърджали, двама доброволци от формированието в Крумовград, 30 души местно население гасили

Екипи на пожарните служби в Крумовград и Кърджали, двама доброволци от формированието в Крумовград, 30 души местно население гасили около 250 декара горящи сухи треви и храсти в землището на село Странджево. Инцидентът станал на 8 август около 18 часа, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Небрежна работа с огън причинила запалването. Огънят унищожил 320 метра тръби за напояване, 400 м кабел и бил локализиран, преди да се прехвърли на голям площ със селскостопански посеви.
Екип на крумовградската служба загасил около декар запалени треви и храсти в село Черничево на 8 август около 18 часа. Шестима огнеборци от службата в Кърджали загасили 5 декара сухи треви и храсти в землището на село Седловина на 8 август около 18,30 часа. Три екипа от кърджалийската и крумовградската служба загасили на 9 август сухи треви и храсти в Кърджали, в землището на село Седловина и в Крумовград. Няма нанесени щети.
На снимката и видеото: Пожар край блок във „Възрожденци“ в неделя

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0