Обявен за починал от COVID-19 се оказа жив, лекувал се в Истанбул

Обявен за починал от COVID-19 се оказа жив, лекувал се в Истанбул

Българските власти обявиха за починал от коронавирус 45-годишния Тезгюн Ариф, който се оказа жив и на лечение в Турция. Това пишат

Българските власти обявиха за починал от коронавирус 45-годишния Тезгюн Ариф, който се оказа жив и на лечение в Турция. Това пишат медиите в Истанбул. Информацията за смъртта на д-р Ариф се появила в Добрич, което шокирало близките му, пишат турските медии.
Преди две седмици ендокринологът от болницата в Добрич се почувствал зле. Направеният PCR тест дал положителен резултат. Преди седмица състоянието му се влошило и д-р Ариф се възползвал от правото си на лечение в Турция. Той бил транспортиран с хеликоптер в Истанбул и настанен в тамошна клиника. Бил е с бъбречна недостатъчност, наложило се да бъде интубиран.
В България било обявено, че д-р Ариф починал, но по-късно от областния координационен щаб за COVID-19 в Добрич поднесли извинения за невярната информация за кончината на ендокринолога. Посочено било, че погрешната информация е допусната в комуникацията с чуждестранната клиника, където ендокринологът се лекува.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: