Община Момчилград: Помагали сме и ще продължаваме да помагаме на семейство Али!

Община Момчилград: Помагали сме и ще продължаваме да помагаме на семейство Али!

Дъщерята на Елмаз и Мустафа Али, които загубиха сина си при пътно произшествие, ще бъде включена в проект “Подобряване качеството

Дъщерята на Елмаз и Мустафа Али, които загубиха сина си при пътно произшествие, ще бъде включена в проект “Подобряване качеството на живот на лица с увреждания и членовете на техните семейства”, който стартира през октомври.

Това обявиха от Община Момчилград. „Администрацията е помагала и ще продължи да помага на семейството“, категорични са от екипа на кмета Илкнур Кязим.

Припомняме, че синът на Елмаз и Мустафа-Месут, загина след като бе блъснат от лек автомобил на пътя към „Маказа“. Тежката съдба на семейството трогна десетки кърджалийци, които направиха дарение на възрастните хора. И трите деца на Елмаз и Мустафа се раждат глухонеми. Мустафа пък е парализиран. От Общината ще отпуснат еднократна помощ на мъжа.

Елмаз Али е била личен асистент на съпруга си по проекта “Шанс за социална активност на уязвими групи”, който обаче е приключил. През м.г. тя е получила еднократна помощ в размер на 400 лева. Приживе синът им пък е бил назначен като озеленител по същия проект, посочват от Общинската администрация. В продължение на три години трима от семейството са получавали безплатен обяд отново по проект на Общината.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0