Община Кърджали ще популяризира женски носии от XVIII-XIX век от 8 провинции в Беломорския регион

Община Кърджали ще популяризира женски носии от XVIII-XIX век от 8 провинции в Беломорския регион

Община Кърджали ще популяризира традиционни женски носии от XVIII-XIX век от 8 провинции в Беломорския регион. За старта на проекта пр


Община Кърджали ще популяризира традиционни женски носии от XVIII-XIX век от 8 провинции в Беломорския регион.

За старта на проекта предстои Общинският съвет да даде съгласие за участието на Община Кърджали като партньор в предложението „Културата не познава граници”/“Culture Knows No Borders”/, депозирано от  “OBASYA Turizm Geliştirme Kooperatifi”, Република Турция, по Грантова схема за общо културно наследство.

Община Кърджали е поканена да участва в проекта от „Обася – кооперация за туристическо  развитие” в Маниса. Като партньори в „Културата не познава граници“ се включват Община Кърджали и така нар. „турско читалище“ „Юмер Лютви“, от българска страна, и Голяма община Маниса – от Република Турция.

Основните дейности по проекта са свързани с организиране на тематичен промоционален и изложбен център в Маниса, представяне на традиционни женски носии от Беломорския регион в Турция и България.

Бюджетът на проекта е в размер на 164 053,59 евро, от които средства 147 516,99 евро грант и 16 536,60 евро – собствен принос на водеща организация –  „Обася – кооперация за туристическо развитие”.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0