Община Кърджали първа в страната с приет план за насърчаване на ваксинацията срещу COVID-19

Община Кърджали първа в страната с приет план за насърчаване на ваксинацията срещу COVID-19

Общински съвет прие единодушно на свое заседание днес предложения от Общинска администрация по инициатива на кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Аз

Общински съвет прие единодушно на свое заседание днес предложения от Общинска администрация по инициатива на кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис  План за подпомагане и координация на дейностите за  ваксиниране срещу COVID-19   в община  Кърджали. Групите съветници на ДПС, ГЕРБ, БСП подкрепиха инициативата и обявиха, че ще дадат личен пример и ще работят за реализация на мерките в плана. Съветниците подкрепиха и предложението на постоянната комисия по здравеопазване към ОбС за реализиране на дейностите да се използва финансов ресурс в размер до 50 хил.лв. от предвидените средства за издръжка на общинска администрация.

 Община Кърджали е единствена община в страната , която приема такъв план, това е иновацияа по отношение грижата за здравето на хората.

„В настоящия момент ситуацията в страната  предполага по-активно  включване и на местната администрация в борбата с разпространението на Covid-19 .В момента вирусът подлага на изпитание и хората, и институциите, които носят отговорност за здравето на хората  с новите мутации и прогнозираното настъпление на четвърта вълна.

В началото на пандемията местната власт в Кърджали показа висока степен на отговорност.Бяхме на първа линия съвместно всички звена на администрацията, кметовете на населени места, съветниците, предприеха се мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.

В навечерието на Нова година  община Кърджали  беше една от първите общини в страната, която изработа Ангела на Кърджали и сложи специален знак в израз на  нашата  благодарност към грижите на лекарите,здравните работници.

Няма как местната власт да остане изолирана, отговорностите ни продължават и при новото разпространение на вируса, с новите мутации.Всички общини работят активно за преодоляване на пандемията, но няма друга община с такъв документ на ангажираност.Ние имаме статистическа информация за ваксинираните лица в администрацията, кметствата, общинските звена.Започваме разговори и работа съвместно с РЗИ и личните лекари, с доброволчески екипи разяснителна кампания.Целта е община Кърджали да покаже високо ниво на ваксинираност, съизмерима със световните стандарти за ваксиниране.“, каза в свое изявление пред ОбС след гласуването на плана кметът на общината д-р инж.Хасан Азис.

24rodopi.com

2 дни платен допълнителен отпуск за ваксинирани служители в Кърджали – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0