Община Кърджали: Без популизъм по време на криза! Битката с Ковид – 19 ни струва 583 000 лева!

Община Кърджали: Без популизъм по време на криза! Битката с Ковид – 19 ни струва 583 000 лева!

„От началото на пандемията от COVID19, Общинска администрация работи отговорно, оперативно и адекватно за справяне с предизвикате

„От началото на пандемията от COVID19, Общинска администрация работи отговорно, оперативно и адекватно за справяне с предизвикателството като основната й цел е опазване здравето на хората. За последните месеци Община Кърджали е направила 583 000 лв. разходи от собствени приходи за ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса – дезинфекционни дейности, осигуряване на дарения от лични предпазни средства и облекла за общински и държавни учреждения, социални и болнични заведения, подпомагане на самотни и болни хора и др.“, се посочва в позиция на Общината.

„Кметът на общината д-р инж.Хасан Азис призовава за пореден път към отговорно поведение и говорене от представителя на държавната власт в областта в момент, когато сме изправени пред сериозни здравни предизвикателства и усложнена епидемична обстановка и динамика на COVID19.

От м. март досега ръководството на общината не е преставало да контактува  с ръководителите на здравни и лечебни заведения, в това число и МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“. Има кореспонденция с ръководството на болницата във връзка със закупуване на респиратор за изкуствена белодробна вентилация. Към настоящия момент, след предоставените технически спецификации, се очаква ръководството на болницата да представи в общината и конкретни оферти за закупуване на респиратор.

Община Кърджали ще продължава да изпълнява отговорно своите ангажименти  към кърджалийци в тези трудни времена. Времето и настоящата ситуация не предполагат популизъм и безпочвени критики към определена институция от представителя на държавната власт в областта, а обединяване на усилията на всички институции за справяне с проблемите и преодоляване на трудностите в името на здравето на нашите съграждани“, се посочва още в позицията.       

24rodopi.com

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0