Общината: Теренът пред блок 60 никога не е бил детска площадка!

Общината: Теренът пред блок 60 никога не е бил детска площадка!

Теренът пред блок 60 в кв. „Възрожденци“ никога не е бил детска площадка и никога не е бил отреждан по действащите плано

Теренът пред блок 60 в кв. „Възрожденци“ никога не е бил детска площадка и никога не е бил отреждан по действащите планове на квартала с такава функция. Община Кърджали никога не е актувала имота, не е притежавала акт за общинска собственост, не е продавала и не се е разпореждала с поземления имот.
Това се посочва в отговор от страна на Общината на жалбата от жители на блок 60.
Припомняме, че недоволството на гражданите бе породено от стартирал строеж на жилищна кооперация. Имотът е бил собственост на Исмаил Ферад Тюлбер. След това е бил препродаден на други собственици, като последен е „Консепт инженеринг“ ЕООД, с управител Вилдан Фахри, посочват от Общинската администрация. Именно дружеството е възложител на строителните дейности.
Имотът е попаднал в подробния устройствен план за застрояване и регулация, одобрен от Общинския съвет през април 2006 година, след което не са постъпвали възражения.
Проектът за строителство е проверен и от инспекторите на Регионална дирекция „Национален строителен контрол“ – Кърджали, които са констатирали, че одобрените инвестиционни проекти отговарят на действащите подробни устройствени планове и на нормативите по устройство на територията.
Външните контури на бъдещото застрояване се намират на повече от 30 метра от вх. А вх. Б и вх. В на жилищен бл. 60, посочват от Общинската администрация.
Припомняме, че жалбата от страна на живеещите бе изпратена и до областния управител, и прокуратурата.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0