Общината: Проектът ни е одобрен, изграждаме водопровод до Главатарци

Общината: Проектът ни е одобрен, изграждаме водопровод до Главатарци

Община Кърджали и Министерството на регионалното развитие сключиха споразумение за финансиране на обект „Водоснабдяване на с.Глав

Община Кърджали и Министерството на регионалното развитие сключиха споразумение за финансиране на обект „Водоснабдяване на с.Главатарци, първи етап – довеждащ водопровод, втори етап – напорен резервоар 200 куб.м.“. Обектът е на  стойност 583 333 лв. Средствата се отпускат на база подаден в МРРБ технически проект, изготвен от Община Кърджали. Проведена е процедура по ЗОП за избор на изпълнител, с който предстои подписване на договор. Обектът ще се изпълнява на два етапа и ще бъде завършен до края на 2021 г.

Проектът предвижда изграждане на 2016 м захранващ водопровод от с.Енчец до входа на с.Главатарци, както и разширение на допълнителен напорен резервоар до съществуващия в с.Зелениково.

Община Кърджали е възложила и актуализация на вътрешната водопроводна мрежа на Главатарци, която ще бъде внесена в МРРБ с искане за финансиране, за да се реши цялостно проблема с питейната вода в Главатарци, посочиха от пресцентъра на Общинската администрация.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0