Обитателите на 56-годишен блок: Опасяваме се от срутване! Под прозорците ни строят 6-етажна сграда

Обитателите на 56-годишен блок: Опасяваме се от срутване! Под прозорците ни строят 6-етажна сграда

Обитателите на блок „Стефан Караджа“ в района на „Пазара на производителите“ в Кърджали потърсиха съдействието на общинските съветници от ПП ГЕРБ във

Обитателите на блок „Стефан Караджа“ в района на „Пазара на производителите“ в Кърджали потърсиха съдействието на общинските съветници от ПП ГЕРБ във връзка с предстоящото строителство на шестетажна жилищна сграда върху поземлен имот в съседство. Това се посочва в съобщение на партията до медиите.

Хората протестират, че оградата на обекта е буквално под прозорците им, отводнителната шахта на блока е присвоена от новостроящия се парцел, а строежът е на път да подкопае основите му.

Блок „Стефан Караджа“ е строен в периода 1965-68 г и според живущите в него не отговаря на съвременните земетръсни изисквания. Липсват земетръсни шайби, почвата е наносна, с подпочвени води, а върху терена има три кладенеца, един от които е действащ в мазето на вход А. За спойка между тухлите и мазилката пък е използван хвост, който е крайно неустойчив. Опасяваме се от срутване на блока заради изкопните работи на строителния обект, настояваме контролните органи да се намесят и да дадат гаранции, че не е застрашена сигурността на десетки семейства, категорични са  обитателите на блок „Стефан Караджа“. Те подготвят жалба до Общината и предупреждават, че ако не получат съдействие ще излязат на протест и ще затворят бул.“Беломорски“ в района на Езиковата гимназия.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0