„Обезглавен император“ за две минимални заплати

„Обезглавен император“ за две минимални заплати

„Извършва иманярска дейност. Всички археологически предмети съхранява в дома си в Джебел“. След тази информация в Областна

„Извършва иманярска дейност. Всички археологически предмети съхранява в дома си в Джебел“.

След тази информация в Областната дирекция на МВР в Кърджали следва акция в дома на безработен мъж от Джебел. В него полицаи откриват множество монети.

Хан Крум си направил чаша от черепа на Никифор Първи, джебелчанинът пък си „пиел ракията“, съзерцавайки лика на византийския император. И не само неговия, но на още тринадесетина…

Както вече писахме, 63-годишен мъж от региона се озова в съда след като в жилището му криминалисти от Кърджали откриха голямо количество монети, които не са били идентифицирани и регистрирани по Закона за културното наследство.

Всички те са бронзови, с различна датировка, сечени по времето на императорите

Никифор I, Йоан I, Лъв VI, Юстиниан, Тиберий Маврикий, Никифор Фока, Ираклий и др. В колекцията си имал и монети от трети век преди Христа.

Стойността им е колко две минимални заплати в страната. Подсъдимият е на почтена възраст, няма предишни криминални проявления, изказва съжаление за деянието си.

Това пък бяха мотивите на защитата на мъжа в съдебната зала.

Безработният джебелчанин бе признат за виновен, а Окръжният съд в Кърджали го наказа с пробация в рамките на една година.

Всички монети пък ще бъдат отнети в полза на държавата.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0