Няма спад в цените на жилищата: 70 бона средно във „Възрожденци“, 110 000 лева в центъра

Няма спад в цените на жилищата: 70 бона средно във „Възрожденци“, 110 000 лева в центъра

Няма спад в цените на недвижимите имоти в Кърджали, въпреки пандемията и очакваната икономическа криза, която тя ще доведе в светов

Няма спад в цените на недвижимите имоти в Кърджали, въпреки пандемията и очакваната икономическа криза, която тя ще доведе в световен мащаб. Това отчитат водещи строителни предприемачи.
Затишие на пазара е имало по време на извънредното положение относно сделките, но не и в търсенето. От бранша очакват осезаемо раздвижване през лятото, като отново най-активни ще бъдат работещите в страни в Западна Европа, прогнозират брокери.
Сделки вече се сключват, а цените на недвижимите имоти не са се понижавали. Средно 70 000 лева струва жилище в най-големия квартал в Кърджали-„Възрожденци“, докато в центъра цената варира 100-110 000 лева.
Припомняме, че през лятото на 2019-та година от бранша отбелязаха своеобразен рекорд относно сключените сделки, като оборотът достигна, по груби изчисления, около 20 000 000 лева.
Прогнозите на строителните преприемачи са, че евентуална криза би могла да се усети през зимните месеци на тази година.
В същото време дpacтичeн cпaд oт 55% нa пoĸyпĸo-пpoдaжбитe нa нeдвижими имoти y нac, пoĸaзвaт дaннитe нa Aгeнциятa пo впиcвaниятa. Πpeз aпpил в cтpaнaтa ca изпoвядaни 7678 пoĸyпĸo-пpoдaжби, в cpaвнeниe c гoдинa пo-paнo, ĸoгaтo ca били 17 113. B дaннитe ca вĸлючeни cдeлĸитe c вcичĸи видoвe cгpaди и зeмeдeлcĸи зeми, минaли пpeз нoтapиyc, c изĸлючeниe нa cдeлĸитe, ĸoитo ca нaпpaвeни „нa зeлeнo“.
Сделките с имоти в столицата са с 33% по-малко на годишна база, докато в други големи градове се отчита спад с около 50 на сто.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0