Няма рекорд с 20 заразени в Кърджали, а натрупване заради почивните дни!

Няма рекорд с 20 заразени в Кърджали, а натрупване заради почивните дни!

Обявените 20 случая на COVID-19 в Кърджали не са от последното денонощие, а от няколко. Заради почивните дни отчитането на новите сл

Обявените 20 случая на COVID-19 в Кърджали не са от последното денонощие, а от няколко. Заради почивните дни отчитането на новите случаи в Националната информационна система се е забавило и се е получило натрупване и тяхното обобщаване в едни ден, съобщи областният управител на Кърджали Никола Чанев.
Както вече 24rodopi.com писа, на 5 септември имаше 10 новодиагностицирани с коронавирусна инфекция, но системата показа само 6 случая.
Петима от отчетените 20 носители на коронавирус са транзитно преминаващи през страната гръцки граждани, които си направили PCR тестове в Кърджали.
Девет от новозаразените са от областния град, а шестима са жители на региона. Всички са в добро състояние, нито един не е настанен в болница.
В четвъртък ще се проведе заседание на кризисния щаб, на което ще се анализира ситуацията в област Кърджали – новите случаи на COVID-19, увеличеният брой на пристигащи от Турция изселници за смяната на документите за самоличност и др.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0