НОЩ: Първата област, която излезе от червената зона – това е Кърджали!

НОЩ: Първата област, която излезе от червената зона – това е Кърджали!

 Първата област, която излезе от червената зона и вече е в оранжевата - това е област Кърджали. Това обяви националният здравен ин


 Първата област, която излезе от червената зона и вече е в оранжевата – това е област Кърджали. Това обяви националният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинга на Националния оперативен щаб (НОЩ). Той още не може да даде обяснение за модела „Кърджали“ в борбата с коронавируса.

Както вече 24rodopi.com писа, 174 са случаите на COVID-19 в периода 16-29 ноември. На 1 и 2 декември имаше лек ръст на новозаразените, съответно – 27 във вторник и 28 в сряда, но в четвъртък отново в Кърджали са най-малко диагностицираните с коронавирусна инфекция – 11.

„Положителните промени са крехки и в начална фаза. Но има първи признаци. България слезе с едно място по заболеваемост и вече е на 12 място. Все още 14-дневната смъртност е висока. Много е рано да се правят изводи, но мерките ще дадат резултат“, обобщи данните за страната доц. Кунчев.

Винаги, когато започне една епидемия, ако се разполага с ваксина, веднага се започва с имунизацията, уточни той.

„Този, който се е имунизирал, ще бъде предпазен. Ако искаме обществото да бъде предпазено, трябва 70% от населението да е имунизирано“, подчерта здравният инспектор и уточни, че тя ще бъде доброволна.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0