Нов водопровод реши проблема на 40 души в Летовник

Нов водопровод реши проблема на 40 души в Летовник

Нов водопровод замени селската чешма в центъра на момчилградското село Летовник, която досега се ползваше като водоизточник от всички 4

Нов водопровод замени селската чешма в центъра на момчилградското село Летовник, която досега се ползваше като водоизточник от всички 40 жители на населеното място. Вече във всяка къща ще могат да ползват течаща питейна вода. Тя идва от каптаж край Летовник, който е изграден от община Момчилград и захранва 32-кубиков резервоар, инсталацията се поддържа от специална помпа, а изградената водопроводна мрежа е с дължина 1 000 метра. Водата е със 7.8 pH, което означава отлични питейни качества. Останалите показатели също отговарят на всички изисквания, показват направените изследвания. Водоизточникът е постоянен и с добър дебит и от него може да се черпи вода дори през сухите летни месеци.

„Намирането на постоянни източници на вода и изграждането на водопроводи в малките населени места е един от основните приоритети на управленската програма на екипа ми. Голямата ни цел е чрез подобряване на инфраструктурата в общината да повишим стандарта на живот дори и в най-малките села и махали“, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Тя припомни, че през 2020 година водопроводни мрежи са изградени в селата Чомаково, Кос и Горна Чобанка, а в село Друмче водопроводът е подменен изцяло. „Все още проблеми с водоснабдяването имаме в Пиявец, Сенце и няколко махали към тези кметства. В тях работим усилено и се надявам, че ако не възникнат допълнителни трудности, ще успеем да ги водоснабдим до една година“, допълни Илкнур Кязим.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0