Нов водоизточник спасява от суша 30 семейства в Горна Чобанка

Нов водоизточник спасява от суша 30 семейства в Горна Чобанка

Нов водоизточник ще разреши проблема с водоснабдяването през летните месеци в момчилградското село Горна Чобанка. Приключва изгражд

Нов водоизточник ще разреши проблема с водоснабдяването през летните месеци в момчилградското село Горна Чобанка. Приключва изграждането на нов 240-метров водопровод, полагането на който беше затруднено от скалния терен в района. Новият сондаж вече е свързан със съществуващия резервоар на селото. Предстои монтирането на помпите и автоматиката за подаването на водата. След завършването на новия водопровод ще бъде бетонирана и улицата, под която преминават тръбите. Така ще се осигури и по-лесен достъп до селото при лоши метеорологични условия.
Реализирането на проекта е със средства от общинския бюджет.
„Изпълняваме ангажимент, който поехме при срещите и разговорите с жителите на Горна Чобанка. Селото е малко, в него живеят 30 семейства, но няма как да оставим неразрешен сериозен битов проблем, какъвто е недостигът на вода. Водоснабдяването на населените места в общината е един от основните ни приоритети“, заяви кметът на Община Момчилград Илкнур Кязим.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0