Новото проучване: Карадайъ, Азис, Мурад, Караянчева и Михалевска

Новото проучване: Карадайъ, Азис, Мурад, Караянчева и Михалевска

5 са сигурните партии и коалиции, които ще влязат в 45-ото Народно събрание, сочат данните от проучване на една от социологическите аге


5 са сигурните партии и коалиции, които ще влязат в 45-ото Народно събрание, сочат данните от проучване на една от социологическите агенции, близка до властта.

Към 14 март подкрепата за ГЕРБ е 28,8%, БСП е втора сила с 5 процента по-малко. За третото място се състезават „Има такъв народ“ и ДПС, съответно с 12,7% и 12,7%. „Демократична България“ е пета сила с 5,9%.

„Изправи се! Мутри вън“ също има шанс за парламентарно присъствие с 4,1% електорална подкрепа.

Пренесени в 9-ти Кърджалийски многомандатен район, обществените нагласи вещаят повторение на мандатната конфигурация от изборите през март 2017 година. Очаква се ДПС да спечели 3 мандата, като не е изключено изборният резултат на партията да е под 3 мандата, но с големия остатък тя да получи пълни три. Сигурни за парламента са Мустафа Карадайъ, Хасан Азис и Ресми Мурад. Кметът на Кърджали декларира, че остава в региона, както и Ресми Мурад. Ако това се случи, техните места ще заемат „пълнежни имена“ от задните позиции в листата. За отбелязване е, че структурите настояват областният партиен лидер Ресми Мурад да оползотвори спечеления мандат.

Цвета Караянчева ще стане депутат от ГЕРБ дори с непълен мандат. Петя Михалевска също е фаворит за 45-тия парламент.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0