Новото име на страха за Борисов е… Рашков! При „Василев на Слави“… Бойко се готви са скок

Новото име на страха за Борисов е… Рашков! При „Василев на Слави“… Бойко се готви са скок

Поляризирано общество. Едните тръбят, че след изборите картите трябва така да се отиграят, че Бойко Борисов никога повече да не се върне на в

Поляризирано общество.

Едните тръбят, че след изборите картите трябва така да се отиграят, че Бойко Борисов никога повече да не се върне на власт.

Другите се тръшкат, че колкото и пасивен да е бил вотът, Избирателят поискал на всяка цена редовно правителство. Ама, да е от експерти. От най-добрите.

 

Фактите: ГЕРБ на Борисов стои стабилно със своите 23.51%. На върха по обществено доверие пък са… не „Има такъв народ“ на Слави Трифонов с 24.08%, нито пък сборът от резултатите на „протестърските“ партии, а президентът Румен Радев и излъченото от него служебно правителство.

Това е отговорът. Борисов бе готов да прати на „концесия“ няколко свои депутати за правителство на „онези от улицата“ още на 5 април. С простата тактика „Нека се наиграят, после съм аз“. Но и с едно наум „Само Радев да не прати своите експерти“. Борисов упорито нe хвърли оставка в горещото лято на 2020-та поради две причини – едната бе именно опасността от служебен кабинет. Другата – за нея друг път. Тя е видима от границата на Турция до тази със Сърбия. 

Борисов не се плаши от протестърските партии. Бъдете сигурни, че групата му в новия парламент ще подкрепи правителство на Трифонов. Друго го притеснява. Друг висок рейтинг и… действия с размах.

 

Новото име на страха за Бойко Борисов е… Бойко Рашков. Кабинет на малцинството с премиер Николай Василев е огромна глътка въздух за Бойко Борисов и яваш-яваш „нареждане на картите му“. Лидерът на ГЕРБ е във вихъра си като атрактивен опозиционер. Как му отива да говори „Аз съм прост и вие сте прости“, как му се лепят проценти, как… като нищо през лятото ще се подготви за лъвски скок наесен за президентските избори. Борисов пък би станал пак „голямата работа“, ако продължат грешките на доволните от вота, започнали в деня след изборите.

 

Пагубно за България щяло да бъде, ако няма редовно правителство. Президентът Радев щял да бъде губещ от удължения живот на служебния кабинет…

Това пък са глупости на търкалета, изричани от храненици на партии, чиито сметки не излизат; пробутвани от такива, които знаят много добре защо ги наричат „ибрици“; от лелки, които блажено точат кори за тези на власт, колкото и временно да е това; от такива, за които казват, че майсторски „свирят“ по партийни офиси.

Защо са тези груби определения ли? Защото грубо и лукаво се опитват да направят като себе си читавите хора, които крачат на улицата достойно, свободно и с лека усмивка, мълчаливи, но мъдро действащи, съобразно това, което са приели като истината и смисъла на живота – твърде кратък е, за да бъдат част от слугинажа.

На народа му омръзна от две неща – кражби и слуги.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0