Нови табели в защитени местности, сега трябва и отговорност

Нови табели в защитени местности, сега трябва и отговорност

Екоинспекцията в Хасково съгласува поставянето на нови информационни табели на пет защитени територии в Източни Родопи. Това са местнос

Екоинспекцията в Хасково съгласува поставянето на нови информационни табели на пет защитени територии в Източни Родопи. Това са местностите „Момина скала“, „Черната скала“, „Юмрук скала“, „Патронка“ и природна забележителност „Кован кая“. Те са ключови местообитания, както за лешоядите, така и за други защитени видове растения и животни.

Всяка табела съдържа карта на съответния район, снимки и актуална информация на български и на английски език за част от емблематичните за тези места растителни и животински видове. Изписани са още полезни съвети за отговорно поведение сред природата и „зеленият“ телефон на Регионалната екоинспекция за подаване на сигнали в случай на забелязани нарушения. Целта е всеки посетител да бъде съпричастен и в помощ на отговорните институции и организации за по-добро съхранение на тези защитени територии и техните диви обитатели.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: