Нови ръководства в 17 джамийски настоятелства в Черноочене

Нови ръководства в 17 джамийски настоятелства в Черноочене

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман прие в кабинета си новия районен мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди. Срещата е първата опозна

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман прие в кабинета си новия районен мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди.

Срещата е първата опознавателна с общинските кметове от областта.

Бившият Районен мюфтия на Хасково Басри Еминефенди пое поста в Кърджали след като предишният титуляр Бейхан Мехмед беше назначен за зам.-главен мюфтия на Република България.

Бейхан Мехмед изрази благодарности към ръководството на Общината за съдействието през годините за обновяването на религиозните сгради и джамии в района.

Кметът Айдън Осман от своя страна пожела на екипа на Районното мюфтийство през настоящия мандат да имат ползотворен и градивен диалог. Той им благодари, че успяват да запазват и традициите на мюсюлманската общност.

Айдън Осман посочи като пример, че през летните сезони в района на Черноочене ежегодно се организират десетки молитви. „Надявам се след пандемията да продължим с тези традиции. Тези събития са и повод хората, разпръснати по различни краища, да се срещнат, да разберат важността на сплотеността и доброто взаимоотношение в обществото“, подчерта Айдън Осман.

В тази връзка си пожелавам да бъдем по-добри, сплотени и толерантни помежду си, а имаме нужда от това, допълни Айдън Осман.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман и Районният Мюфтия Басри Еминефенди разискваха и състоянието на джамийските настоятелства в района. В 17-те местни настоятелства предстои да се изберат ръководни състави с нов мандат. За месец май е насрочена национална конференция на мюсюлманите в Република България.

Исмет ИСМАИЛ

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0