Новият районен мюфтия посети Ардино

Новият районен мюфтия посети Ардино

Новият районен мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди посети Ардино и се срещна с председателя на Общински съвет Сезгин Байрям. Срещата б

Новият районен мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди посети Ардино и се срещна с председателя на Общински съвет Сезгин Байрям.

Срещата бе опознавателна. Коментирани бяха добрите взаимоотношения на Община Ардино с Районното мюфтийство.

„Общинското ръководство в лицето на кмета инж. Изет Шабан полага грижи за поддържането и обновяването на култово-религиозните обекти на територията на общината. Особено през летните месеци в региона се провеждат общоселски мевлиди, които се организират всяка година със съдействието на мюсюлманските настоятелства. Надявам се след пандемията да продължим с тези традиции. Ние трябва да запазим религията си, езика си, традициите и обичаите си, и да ги предадем на бъдещите поколения“, каза Сезгин Байрям.

Районният мюфтия Басри Еминефенди благодари на Сезгин Байрям за изключително топлото посрещане и изрази надеждата си, че добрите взаимоотношения помежду им ще продължават да се развиват и в бъдеще. Той дари на домакина макет на вековната часовникова кула в Хасково.

Гюнер ШЮКРИ, община Ардино

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0