Новият началник на МДПС… чок бет поправка яптъ на обръщението

Новият началник на МДПС… чок бет поправка яптъ на обръщението

Писменият български на новия шеф на Младежко ДПС e „майка плаче“. Дано поне говоримият му турски е на ниво, а не… 


Писменият български на новия шеф на Младежко ДПС e „майка плаче“. Дано поне говоримият му турски е на ниво, а не… „Чок бет поправка яптъм на обръщението“.


Това е – кратко, ясно и язвително за двете обръщения на Сезгин Мехмед относно кандидатурата му за председател на Младежко ДПС (както вече писахме, той ще бъде назначен за шеф на организацията по време на онлайн конференцията).

Зле е и първият вариант на обръщението, и коригираният. Куражът не е указателна табела, нито пък някой може да ти Оказва кураж.

Куражът е мъжество, смелост, самоувереност, решителност и куп още работи, които не вървят пакетно нито с „указване“, нито с „оказване“. Оказва се помощ, подкрепа, съдействие…

 

След гафа, новият началник на Младежко ДПС наистина „чок бет поправка япмъш“, но пак не е вярно. Редактирал изречението-гаф, но пак звучи чурук. За останалите пропуски в текста да не говорим – те не са толкова тревожни, по-скоро са обичайни за поколението, което не трупа знания, а дипломи. Дипломи, които раждат чантаджии.

 

Хубаво покрай удостоверението за завършена образователна степен, човек научи и българския, особено ако ще става „голяма работа“, за да не си правят другите с него „т.шак“.

 

В последните години в Младежко ДПС чантаджийството отчита пробив. Резултатът – от 22 000 активисти, днес в организацията има около 7 000 членове.

Куражът е дефицит в МДПС. Някой някога виждал ли е някого от тези младежки активисти, които чакат реда си за постове и имитират активност най-вече в периоди на номинации, да е тръгнал из селата депесарски и да обяснява на местното население защо трябва пак да оказва доверие на ДПС? Да, Оказват Доверие!

Юнаци трябват на МДПС, не чантаджии.

24rodopi.com

 

На снимката: Първият вариант на обръщението и коригираната част във втория. И за отбелязване е, че преди да бъде разпространено, и досегашният ахпап началник „хвърлил едно око“

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0