Новината на 24rodopi.com потвърдена: Със 778 гласа Максим Генчев става депутат от Кърджали!

Новината на 24rodopi.com потвърдена: Със 778 гласа Максим Генчев става депутат от Кърджали!

Със 778 гласа и 1.10% режисьорът Максим Колев Генчев печели 5-тия депутатски мандат в Кърджали. Това сочат окончателните данни за разпр


Със 778 гласа и 1.10% режисьорът Максим Колев Генчев печели 5-тия депутатски мандат в Кърджали. Това сочат окончателните данни за разпределението на мандатите по райони според методологията на ЦИК при обработени вече 100% СИК протоколи.

Както първи 24rodopi.com писа, тази сутрин водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район поведе пред останалите в битката за свободния мандат. Вчера, при 80% обработени бюлетини, първи излизаше Васил Георгиев от „Има такъв народ“, а преди него шансовете бяха на страната на Петя Михалевска от БСП, спечелила 5754 гласа. От ДПС пък бяха обявили след паралелното преброяване в нощта на изборите, че спечелените гласове им дават 4 мандата.

Водачът на листата Максим Колев Генчев е режисьор, живее в столицата и реално не проведе кампания на терен в Кърджали. Оказва се, че неговият остатък вътре във формацията на Мая Манолова е от най-високите в процентно изражение, с което печели последния мандат на „Изправи се! Мутри вън!“.

ЦИК официално ще обяви в четвъртък дали Генчев става кърджалийски депутат (поради тази причина, уважаеми читатели, приемете новината ни за 99.99% за достоверна – б. р). Тогава ще стане ясно и дали в Кърджали е народният представител с най-малко гласове.

Няма да участваме в опити за инженерен кабинет и в непублични разговори. Няма вариант ГЕРБ да се опита да остане във властта през експерти. Дали ще има кабинет и правителство е отговорност на първите три партии. Голямото доверие на българския избирател носи и големи отговорности. С вота, който получих, нямам ангажимент да съставям правителство.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Искам да видя кой депутат ще гласува против ревизия на Борисов, която да покаже къде отидоха милиардите, предназначени уж за малкия бизнес и за COVID-кризата. Първият проект на решение, който ще внесем ще е за Комисия по ревизията. Хората трябва да знаят как са се харчили парите от хазната и защо бизнесът изнемогва, а домакинствата са в ужас за плащането на сметки, докато приятелският кръг на Борисов си раздели последната порция от 5 млрд. лв., разпределени през черните каси на властта, допълни Манолова.

Тя добави, че Комисията по ревизия ще започне работа с проверка на „Автомагистрали“, „Монтажи“, ДКК, Държавния ВиК холдинг, ББР, Държавната петролна компания, санирането и концесиите, включително концесията на летище София.

Протестът победи статуквото и с гласа си гражданите отрязаха пъпната връв на Борисов към хазната. Невъзможно е да се състави кабинет „Борисов 4“. Партиите на протеста са първа политическа сила. Няма да допуснем следващ кабинет на ГЕРБ и ДПС, категорична бе Манолова.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0