Нова серия тежки думи! Какво си казаха президент и премиер днес

Нова серия тежки думи! Какво си казаха президент и премиер днес

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов влязоха в поредната серия на задочния си конфликт. Първо държавният глава обвини Б

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов влязоха в поредната серия на задочния си конфликт.
Първо държавният глава обвини Борисов, че при неговото управление България се е стопила с 600 хиляди души, а премиерът му отговори, че при управлението на „неговата партия мрат повече хора“.
„Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява господин Борисов смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души“, каза президентът Румен Радев пред журналисти в Елин Пелин.
„Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици. При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали“, каза Радев по адрес на премиера Бойко Борисов.
При управлението на партията на Румен Радев (БСП – б.р.) мрат повече, каза по-късно на пресконференция премиерът Бойко Борисов. Той извади и данни, според които през 2005 година има 113 хил. починали, а през 2019 г. 108 хил. Борисов отбеляза и че по време на неговото управление са се родили над 770 хил. деца, което е със 170 хил. повече от починалите.
Премиерът обяви, че за 3-4 месеца управление на служебното правителство, сформирано от Румен Радев, са се запомнили „много скоростно желание да се похарчат за „Грипен“-ите милиарди и липсата на над 100 млн. лева в митниците заради бум на контрабандата“.
Въпреки това не сме си позволили такъв тон и квалификации, каза още Борисов.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0