Никола Чанев: 70 млн. лева за школа и градини, местната власт да се възползва

Никола Чанев: 70 млн. лева за школа и градини, местната власт да се възползва

„70 млн. лева за изграждане и реконструкция на детски ясли, градини и училища през настоящата 2020 г. гласува кабинетът „

70 млн. лева за изграждане и реконструкция на детски ясли, градини и училища през настоящата 2020 г. гласува кабинетът Борисов. Същата сума е заложена и за следващите 2 години.
Целта е модернизиране на материалната база в образованието, по-добри условия за обучение, решаване на проблема с недостига на места в детските градини и възможност за преминаване на едносменен режим в училищата, изтъкна областният управител на Кърджали Никола Чанев. Програмата допуска както строеж на нови сгради, така и ремонт, надстрояване и разширяване на съществуващите.
„Правителството за пореден път доказа, че образованието е приоритет в управленската му програма, като финансира проекти за реновиране на учебната база. Ред е на местните власти да реагират адекватно и целесъобразно, да покажат заинтересованост и да осигурят на подрастващите една съвременна образователна среда. За община Кърджали това е шанс да бъдат възстановени и пригодени за ползване рушащите се стари сгради на СУ „Георги Бенковски“ и ОУ „Никола Вапцаров“, които са в окаяно състояние, а също и да бъде изпълнен поетият ангажимент за изграждане на нова детска градина в кв. „Възрожденци“ на мястото на недостроеното училище“, коментира Чанев.
„Силно се надявам екипът на кмета да има необходимата проектна готовност и да се възползва от програмата с помощта на ясна визия, добро планиране, защитими параметри и качество на изпълнението, заключи областният управител.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0