Никола Чанев: 40 детски площадки и асфалт по улиците с виртуални пари от данъци са стръв за избиратели

Никола Чанев: 40 детски площадки и асфалт по улиците с виртуални пари от данъци са стръв за избиратели

„Понеже в политиката, за разлика от математиката, две и две не прави четири, няма как да сборуваме неизпълнените инвестиционни бл

Понеже в политиката, за разлика от математиката, две и две не прави четири, няма как да сборуваме неизпълнените инвестиционни блянове на кмета Хасан Азис, да ги приравним към спестените на данъкоплатците 16 млн лева и да ги лепнем на бившия областен управител, сиреч, моя милост.

Така отговори бившият областен управител Никола Чанев на коментара на кмета на Кърджали Хасан Азис по темата „данъци“.

Ето цялата позиция на Чанев, изпратена до медиите:

Силно се надявах, че с изтичането на мандата ми, фиксацията на г-н кмета върху мен, ще изчезне. Да, ама не. Лиса знае сто приказки и все са за кокошката. Явно съм поредният удобен параван за прахосаните публични средства, „пробития“ общински бюджет, злоупотребите с пари и служебно положение, личното облагодетелстване, жилищата на заводски цени за партийни функционери, златните имоти, аферата Мюмюн Али, опитите за парцелиране на парк „Простор“ и още дузина порочни практики, патент на едно 17-годишно управление. Да не забравяме смешния плач за държавата-мащеха, която не давала достатъчно пари от републиканския бюджет. Да построиш 40 детски площадки и да асфалтираш улиците с едни виртуални пари от данъци, от които Никола Чанев е лишил общинската хазна, сигурно е вкусна стръв за избирателите. Силно се надявам обаче, че кърджалийци имат глави на раменете си и съзнават, че при 70 млн. лева годишен бюджет, е меко казано арогантно община Кърджали да иска от гражданите си да довнасят повече налози, за да може местната власт да закърпи дупките по улиците или да благоволи да ремонтира тротоарите. Ограничавам се до базовите човешки потребности. За нещо по-съвременно не смея и да мечтая. Апропо, за 40-те модерни детски площадки, колкото не са построени от първия мандат на Хасан Азис досега, предлагам да се погрижи един бивш заместник-кмет… Даже и ресто ще му остане…“.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0