Николай Киров: „Арда 1924“ не е на нужното ниво, за да се бори за място в Лига Европа

Николай Киров: „Арда 1924“ не е на нужното ниво, за да се бори за място в Лига Европа

„Арда 1924“ не е на нужното ниво, за да се бори за място в квалификациите на Лига Европа. Това посочи старши треньорът н

„Арда 1924“ не е на нужното ниво, за да се бори за място в квалификациите на Лига Европа. Това посочи старши треньорът на кърджалийския клуб Николай Киров-Белия, след загубата на „Сините от Кърджали“ във Варна от „Черно море“ с 0:1. Нашите играха с човек по-малко около половин час, а в състава на домакините липсваха много титуляри, които са с коронавирус.
Два дни това ни беше работата, след като разбрахме за ситуацията при съперника. Трябваше да избегнем притеснението и да ги настроим за потенциала на отбора в „Черно море“. Запознат съм как се работи в тяхната школа и знаех, че това няма да се отрази на отбора им. Предадох го на състезателите. Очаквахме „Черно море“ сам да се бие и закономерно загубихме мача”, каза в ефира на „Диема“ Киров.
Действително е, че не съм доволен от настройката за мача от нас. Губихме единоборства, доста брак, което значи, че има проблем в първоначалния план. Винаги може да се получат грешки в дефанзивен план, но по-големият проблем беше работата на атаката в заключителната третина. Важно е в последните 30 метра да се взимат точни решения. Това липсваше на отбора и имахме твърде много грешки. Вече имам представа с кои ще се разделим и с кои ще продължим. Това е позитивното в тези седем кръга, че имах шанса да видя качеството на всички играчи, тъй като дадох на 95% шанс да играят. Наясно съм с това как трябва да изглежда „Арда“ през новия сезон. Всички мачове бяха важни и трябваше да покажат на терена да играят за нашия отбор. Вече какво ще се случи, ще се разбере. Трябва да видим кога ще започнем, как, тъй като възникват всяка седмица някакви проблеми. Ако има яснота, ще е по-добре за всички”, констатира селекционерът.
Сега сме се концентрирали само върху селекционната работа. Водят се разговори, но когато са подписани договори ще стане ясно. Насочени сме към двата пазара. Има много какво да желаем от нас. Моята задача бе да дам шанс на всички, за да опозная техните качества. Това се случи след рестарта. Имаше добри двубои, имаше и такива като днешният. Видяхме къде трябва да наблягаме. Имаме големи проблеми в атака и там трябва да мислим, както и стабилизация в защитен план. Днешният мач показа, че не сме готови за Лига Европа и сме далеч от нивото, за да говорим за Европа”, подчертава Николай Киров.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0