Николай Василев: Аз съм единственият уволнявал Делян Пеевски!

Николай Василев: Аз съм единственият уволнявал Делян Пеевски!

„Аз съм единственият в България, който е уволнявал Делян Пеевски“, това обяви проектопремиерът на „Има такъв народ“ Николай Василев по време н

„Аз съм единственият в България, който е уволнявал Делян Пеевски“, това обяви проектопремиерът на „Има такъв народ“ Николай Василев по време на пресконференция пред медиите.

Той посочи, че от два месеца се е подготвял кабинетът на ИТН и че познава всички кандидати за министри, определяйки ги като изключителни професионалисти.

„Ако този кабинет се бе състоял, той щеше да е най-реформаторският и модерен в най-новата история на страната. Това правителство щеше да е с ДНК за бъдещето. Промените щяха да се извършат с огромна скорост“, заяви Василев. Програмата за управление, разработена от него, е с 300 приоритета.

Новина от пресконференцията обаче не излезе. От „Има такъв народ“ ще обявят следващия си кандидат за министър-председател и други корекции в проектокабинета на по-късен етап.

Припомняме, че ден по-рано лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че оттегля кандидатурата на Николай Василев за премиер в правителство на „Има такъв народ“. Причината-„помията, която се изля върху него в последните дни“ и твърденията, че е „проводник на ДПС“. „Страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ модела ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията“, мотивира решението си Трифонов, който не присъства на пресконференцията.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0