Не/стандартните 24: Защо от Сарая на Доган кънти „65, 66, 67-ееееееем“!?

Не/стандартните 24: Защо от Сарая на Доган кънти „65, 66, 67-ееееееем“!?

Голямата Мента Йордан и Малката Мента Станислав висят на дувара на сарая, гледат се един друг, а от очите им излитат чуденки и питанки. Кой ли в двора

Голямата Мента Йордан и Малката Мента Станислав висят на дувара на сарая, гледат се един друг, а от очите им излитат чуденки и питанки. Кой ли в двора вика напевно: Шестдесет и три-и-и! Шестдесет и четири-и-и! Шестдесет и пе-е-е-ет! Шестдесет и шееееест! Шестдесет и седееееем… А пауните пригласят: „Седееееем“, „сееееем“.

Силиците напускат Голямата Мента и Малката Мента, но любопитството надделява и двамата се набират още, за да зърнат цялата картина и аха това да се случи и отзад чуват гласа на Карадайъто:

-Какво става тука, бе? Какво сте наумили, катерачи, видни мои квотни депесари?

-Шефе, и ние сме на изборна вълна. Дойдохме да помолим най-големия шеф да стане кандидат за президент, а другия наш шеф да е негов кандидат за вицепрезидент.

-Не чувате ли – шейсет и пееет, шейсет и шееееест, шестдесет и седееееем. Биг боса се пенсионира, вие сега на баир лозе ли му предлагате?

 

Този политически виц е веселият отговор на въпроса може ли Ахмед Доган да е кандидатът за президент на ДПС.

Всъщност, не може, а и не иска. Иначе Доган е единственият, способен на депесарски рестарт, който да позиционира електорално партията с резултат, близък до този от недалечната 2014 година, когато за ДПС на парламентарните избори гласуваха 487 134 души. Е, имало е и по-добри години, но това няма как да се случи вече.

Колкото до почти еретичния, спрямо генезиса и природата на ДПС, вариант „Делян Пеевски – кандидат за президент“, това би било голяма политическа бомба и най-добрият начин за измиване на образа на крупния бизнесмен. Но вече е късно. Ще гръмне в собствения двор.

Заради дефицита на „мозъци“ около Пеевски, бе проспано времето, когато той можеше да спечели от представения пред обществото избор „Кой е повече за предпочитане – Делян Пеевски или Иво Прокопиев?“ и опциите за представяне на по-човешки образ на богатото момче от ДПС.

Късно, много късно.

 

Ако на тези избори „ще прави мръсно“ на президента Румен Радев, то ДПС трява да регистира що-годе читав етнически българин. Ако ще излиза на президентската писта, за да вдигне парламентарния си резултат и нещо да зависи от ДПС в 47-ото Народно събрание, кандидатът трябва да е доста читав етнически турчин.

Нико Ников, 24rodopi.com

Колко етнически турци ще гласуват за „Продължаваме Промяната“ на „Харвадския тандем“ – четете по-късно само в 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0