Не само добри в езиците, но и в изкуството

Не само добри в езиците, но и в изкуството

За поредна година ученици от Езиковата гимназия в Кърджали доказаха своя талант на Националния конкурс „Вълшебният свят на Родопи

За поредна година ученици от Езиковата гимназия в Кърджали доказаха своя талант на Националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите“. Те се откроиха сред 1180 творби (рисунки и фотографски снимки) от 85 населени места от всички области на страната.

Ученичката Фейза Халил от VIII клас бе класирана на второ място в категория „Пейзаж и природа“ в първа възрастова група. Нейният ръководител е Ширин Хаджиева – учителка по изобразително изкуство. Във втора възрастова група ученикът Манол Димитров от IX клас с ръководител Мюжгян Фейзи – психолог в гимназията, получи поощрителна награда в категория „Пейзаж и природа“. Ученичката Серай Мехмед от VIII клас с ръководител Хюля Чобан – учителка по английски език, получи специалната награда на Кмета на Община Кърджали.

Националният празник на  детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” се организира за тринадесета поредна година от ЦПЛР-Общински детски комплекс-Кърджали. Празникът е посветен на Деня на Кърджали – 21 октомври.

Директорката на Гимназията Даниела Павлова поздрави наградените ученици и техните ръководители.  Като част от пожеланията й към учениците бяха да продължат да надграждат своите творчески умения и да прославят името на Езикова гимназия „Христо Ботев“.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0