„Нека пазим нашата прекрасна планета!“

„Нека пазим нашата прекрасна планета!“

Всяка година  учениците от ЕГ “Христо Ботев” отбелязват Деня на Земята – 22 април. Той не е само празник, но и д

Всяка година  учениците от ЕГ “Христо Ботев” отбелязват Деня на Земята – 22 април. Той не е само празник, но и ден на отговорност пред нашата планета, отговорност пред хората, които я населяват сега и които ще живеят в нея в бъдеще.

Тематичната програма за тази година е под надслов „Да възстановим Земята“. Фокусът е поставен върху естествените процеси, нововъзникващите зелени технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите в световен мащаб. А този процес зависи от всеки един от нас  – не само защото ни е грижа за природата, но и защото живеем на нея.

Във връзка с празника „ботевци“ показаха много творчески умения и завидна фантазия при подготовката на своите експонати. Във фоайето на гимназията те подредиха фотоизложба, изложба с екологични постери, а в рисунките си изложиха умение да акцентират върху красотата и облагородяващата сила на природата. Голяма радост за всички се оказа поставянето на хранилки за птици в китния двор на училището. А училищният клуб към БМЧК посади свое дърво като заключителен етап на участието им в проект, след който гимназията ще получи статут „Безопасно училище“.

„Ботевци“ не само, че не споделят идеята „Нищо не зависи от мен!”, но и изпращат своето послание към връстниците си, че само от всички нас зависи да живеем в по-добра среда. И нека не само в този ден, а и във всички останали да бъдем по смирени към нашата прекрасна планета, нека да я пазим, да я обичаме и да се грижим за нея!  Тя е нашият дом и ние всички заедно сме отговорни за нея!

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0