Недостатъчни сняг и туристи съкратиха ски сезона до 31 март, дете с коронавирус го закри днес (снимки)

Недостатъчни сняг и туристи съкратиха ски сезона до 31 март, дете с коронавирус го закри днес (снимки)

Заради прогнозите „Без снеговалежи до края на зимата и през април“, огромните разходи за изкуствен сняг и малкото турист

Заради прогнозите „Без снеговалежи до края на зимата и през април“, огромните разходи за изкуствен сняг и малкото туристи, в Банско бе решено краят на ски сезона да бъде обявен на 31 март. Това бе новината от ски курорта на 13 март, преди да се обяви извънредно положение в България заради коронавируса.
Сезонът започна на 26 декември 2019-та и трябваше да продължи до 20 април 2020 година. Повечето туристи в Банско през март са от Израел.


Днес новината, а и ново обяснение за провала на сезона, е… заразеното с коронавирус 9-годишно дете в Банско и решението на Общината да затвори ски пистите. Oщe 10 пoceтитeли e имaлo в хoтeлa cъc зaрaзeнoтo c кoрoнaвируc дeтe в Бaнcкo. В пeтък тaм ca приcтигнaли пeтимa души oт Aнглия – двaмa възрacтни и три дeцa.
По разпореждане на прокуратурата и с решение на кризисния щаб в Банско ски зоната в града се затваря незабавно, обяви кметът на общината Иван Кадев. Чуждестранните граждани в курорта ще бъдат посетени на място и ще попълнят декларации, че са запознати с извънредното положение в България.24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0