Неджми Али: Учениците са най-големите герои в условията на пандемия!

Неджми Али: Учениците са най-големите герои в условията на пандемия!

„Пожелавам Ви една истинска успешна учебна година! Днес в условията на пандемия тя ще бъде по-различна. COVID-19 промени изцял

„Пожелавам Ви една истинска успешна учебна година! Днес в условията на пандемия тя ще бъде по-различна. COVID-19 промени изцяло нашия живот и наложи нови правила в учебния процес, създаде нов тип общност и общуване между ученици, учители и родители , постави всички пред нови специфични изисквания и изпитания. Вие учителите бяхте принудени да преминете в един по различен режим на работа, в който нямаше граници на работния ден. Родителите, които бяха важен партньор в тази ситуация осъзнаха ценността на образованието и осигуриха възможности на децата си да се обучават в новите условия, учениците – те бяха най-големите герои в условията на пандемия“, тези приветствени слова на кмета на Джебел Неджми Али развълнуваха деца, родители и учители в двора на най-голямото училище в общината – СУ „Христо Ботев“.

Във всички училища в общината, в които имаше тържества, имаше представител на Общинска администрация. Кметът Неджми Али подали комплект учебни помагала на всички първокласници.
Мили първокласници! Обръщам се първо към Вас, защото Вие сте най-развълнувани днес. Вашият първи учебен ден е началото на едно вълнуващо пътешествие, което не винаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде много интересно и много полезно. Днес Вие за първи път ще прекрачите прага на училището, за първи път ще чуете училищен звънец, ще седнете на чиновете си, за да напишете първото „А“ и „Б“.
Пожелавам Ви да се забавлявате и да учите забавлявайки се. Първите стъпки са определящи и много важни в живота на всеки от нас!“, каза Неджми Али.

В обръщението си към учениците, кметът посочи:
„Аз се радвам, че училищният двор отново ще е изпълнен с живот. Вие, които бяхте основните герои в тази ситуация отново ще докоснете учителите си и приятелите си. Ще се върнете там, където принадлежите-училището, за да се подготвите за Вашето бъдеще. Бъдеще, в което да бъдете успели хора!
Нека първият звънец възвести началото на една успешна нова учебна година, която да Ви даде нови знания и успехи, нови приятелства и интересни занимания.
Вярвайте в силата на знанието, която води човека напред, променя съвременния свят. Вярвайте в себе си, за да имате сили да реализирате мечтите си. Вярвайте на своите учители, защото те са хората, които ще Ви помогнат да станете не само по-образовани, но и по-добри граждани на България и света!
Доверявайте се на книгите, за да бъдете успели хора! Те мълчат, когато е нужно и споделят идеи, когато сте готови да ги разберете!“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0