Неджми Али: Джебелчани превърнаха 19 май в Ден на демокрацията!

Неджми Али: Джебелчани превърнаха 19 май в Ден на демокрацията!

„19-ти Май се превърна в историческа дата, изпълнена с много емоции в нашата памет. Площадът в Джебел е мястото, откъдето задуха

„19-ти Май се превърна в историческа дата, изпълнена с много емоции в нашата памет. Площадът в Джебел е мястото, откъдето задуха вятърът на промяната в нашата страна. Затова повече от 30 години се събираме, за да изразим нашата почит към организаторите и участниците в протестите срещу погазването на човешките права в България. Техните действия положиха началото на промените в България и превърнаха

19-ти Май в ,,Ден на демокрацията‘‘. На тази дата демократично мислещите хора  от  всички краища на света се събираме, за да покажем, че не сме и няма да забравим героите от тези събития“, отбелязва кметът на Джебел Неджми Али в обръщение към жителите на общината във връзка с празничния за тях 19 май.

„За голямо съжаление, и тази година се налага да се лишим от отбелязването на ,,Деня на Джебел – 19 Май“. Причината е известна – пандемията от COVID-19, която завладя целия свят“, допълва кметът.

За втора поредна година на площад „19 май“ няма да има културна програма.

„Въпреки това, убеден съм, че всеки един от нас ще почувства в този ден силата на единството, на свободата, на извоюваната демокрация, в своето сърце. Защото енергията на онези събития отпреди 32 години все още продължава да ни движи напред в отстояването на нашите права и свободи. Тази наша кауза е площадът на единството.

,,Денят на Джебел – 19 Май“ е в нашите сърца, но най-важното е опазването на живота и здравето на хората!“, подчертава Неджми Али.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: