Неджми Али: Без есенни празници, здравето на хората е най-важно!

Неджми Али: Без есенни празници, здравето на хората е най-важно!

Община Джебел отмени ежегодните есенни празници и събори. Причината е в наложените противоепидемични мерки срещу разпространение на

Община Джебел отмени ежегодните есенни празници и събори. Причината е в наложените противоепидемични мерки срещу разпространение на коронавирус.
Това стана ясно от обръщение към гражданите от страна на кмета на общината Неджми Али.
Ето пълния текст на посланието:


  УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА ДЖЕБЕЛ,
Тази година постави всички нас на големи изпитания, свързани с пандемията и опазването здравето на хората. Успехът на предприетите мерки зависи до голяма степен и от личната ни дисциплина при тяхното спазване.
Затова, в името на здравето на всички ни, Община Джебел няма да организира традиционните есенни празници и събори. Октомври ни събираше, празниците даваха сцена на културни дейци, фолклорни състави от детските градини, образователните и културни институции и спортни клубове.
Пандемията от COVID 19 и обявената извънредна епидемиологична обстановка в страната обаче наложи да пренаредим приоритетите си. А няма по-важен от опазването на здравето на хората. Не е целесъобразно провеждането на масови мероприятия на територията на общината. С цел опазване живота и здравето на хората, Общинското ръководство няма да организира селищни празници от културния календар на община Джебел.
Призоваваме всички Вас, жители и гости на общината, да се обединим и всички заедно да спазваме разпоредбите на Националния кризисен щаб и Министерството на здравеопазването.
Само с общите ни усилия и съпричастност ще имаме възможност и занапред да бъдем заедно в празници и делници.
НЕДЖМИ АЛИ
Кмет на община Джебел

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0