На 8 гранични пункта проверяват шофьори за неплатени глоби, на ГКПП „Маказа“ – все още не

На 8 гранични пункта проверяват шофьори за неплатени глоби, на ГКПП „Маказа“ – все още не

Проверките ще се извършват на влизане и излизане от страната, на "Калотина" еа установен водач със 168 неплатени глоби На 8 граничн

Проверките ще се извършват на влизане и излизане от страната, на „Калотина“ еа установен водач със 168 неплатени глоби

На 8 гранични пункта у нас вече се извършват проверки на водачи за неплатени глоби. Проверките са както на излизане от страната, така и на влизане в България, обясниха от Гранична полиция.

На ГКПП „Маказа“ все още не е изградена система за проверка на водачи за неплатени глоби, но такава се изгражда, научи 24rodopi.com.
За водачите, които имат влезли в сила глоби и в същото време те са незаплатени, ще бъдат отнемани шофьорската книжка и талона, а ако колата, която шофират не е на тяхно име, тя ще бъде спирана от движение. Така на практика тези водачи ще могат да напуснат страната или да влязат в България, само докато се возят или като пешеходци, обясниха от Гранична полиция.
От МВР обаче категорично опровергаха появилите се твърдения основно в социалните мрежи, че хора, които са с неплатени глоби, няма да бъдат пускани да напускат страната. До момента от 1 до 10 юни по границите са връчени наказателни постановления за над 300 000 лева.
На ГКПП „Калотина“ е установен водач на МПС със 168 неплатени глоби към Пътна полиция.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0