На 14 юни ще стане ясно дали зверската катастрофа с Местан ще влезе в съда!

Разследването на катастрофата с участието на Лютви Местан е удължено с още два месеца - до 14 юни. Както вече 24rodopi.com писа, за

Разследването на катастрофата с участието на Лютви Местан е удължено с още два месеца – до 14 юни.
Както вече 24rodopi.com писа, за 6-ти път удължиха разследването на катастрофата с Местан. Тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе, стана на 14 април 2019 г.
„Все още не е постъпило заключението от назначената седморна комплексна съдебно-автотехническа и съдебно-медицинска експертиза“, посочва Димитрина Делчева, говорител на Окръжна прокуратура в Кърджали.
По думите ѝ след като бъде представено установеното от вещите лица, наблюдаващите прокурори по делото ще направят преценка „дали е необходимо да се извършват някакви допълнителни процесуални действия, или делото е изяснено вече от фактическа страна“.
Припомняме, че Лютви Местан не е единственият обвиняем по делото. Преди няколко месеца прокуратурата привлече като втори обвиняем за катастрофата бащата на загиналото бебе – Юсеин Ахмед. Прокуратурата му повдигна обвинение за „независимо съпричиняване на смърт по непредпазливост на шестмесечно дете“.
На Ахмед бе наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лв.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0