На Черно море никак не е добре…. така ще е това лято, което удължихме до октомври!

На Черно море никак не е добре…. така ще е това лято, което удължихме до октомври!

Десетки затворени хотели и търговски обекти от Равда през Несебър, Слънчев бряг и Обзор та чак до Златни пясъци, видя репортер на 2

Десетки затворени хотели и търговски обекти от Равда през Несебър, Слънчев бряг и Обзор та чак до Златни пясъци, видя репортер на 24rodopi.com на 4 и 5 юли.
Затворено, отворено, отворено, пак затворено, отворено, ама няма хора… Това е картинката „Лято`2020“ по родното Черноморие.
COVID-19 е „нокаутирал“ дори хотелите, които са отчели рекордни обороти през лятото на 2019-та и собствениците смело планували ръст на туристите и приходите и през 2020-та.
„В предишни години изпитвахме глад за камериерки и сервитьори, тази година има случаи на управители, които си останаха по родните места, въпреки желанието им да дойдат“, коментира управител на един от действащите хотели на „Слънчака“. Умерен оптимист е за сезона. „Руснаците, които са 60 на сто от нашите клиенти, няма да дойдат. Това е сериозен удар по нас. Но мисля, че ще наваксаме с наши туристи. Разбира се, ако не се въведат нови ограничения заради растящия брой на заразените с коронавирус“, предпазлив е той. Без съмнение това е най-трудният сезон за изминалите 61 години от създаването на комплекса „Слънчев бряг“.


Първият уикенд на юли е, но гледката по централния булевард (улица „Първа“) в Слънчев бряг и зоната пред хотелите „Интернационал“ и „Адмирал“ в Златни пясъци е като от машина на времето, която ни е задържала прекалено дълго време в края на април и началото на май – туристите са толкова малко, че в първия момент си казваш: Тези защо са подранили за лятото!?
По обедно време се наблюдава оживление по плажовете, но това не е очакваният сезон. Затворени хотели, заведения и търговски обекти има от Равда до Златните. И страшно много руснаци си продават апартаментите…
Чадърите и шезлонгите пред „Интер“-а са по 2 лева, но незаети сенки остават през целия горещ ден. Във водата е толкова скучно, че докато единият от спасителите на плажа е „потънал“ в телефона си, колегата от поста си дремва почти като под стария орех на село.
Животът на българското Черноморие това лято трудно би променил оборотите си, мисията „Ускоряване“ изглежда невъзможна. Ако ще министърът на туризма Николина Ангелкова да успее да продължи сезона чааааак до октомври, както обеща.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0