На цени между 14 200 и 95 000 лева: Община Кърджали продава 33 апартамента на наематели

На цени между 14 200 и 95 000 лева: Община Кърджали продава 33 апартамента на наематели

Заявления от 33-ма наематели за закупуване на жилищата са удовлетворени от Общинска администрация и Общински съвет в Кърджали. Наемате

Заявления от 33-ма наематели за закупуване на жилищата са удовлетворени от Общинска администрация и Общински съвет в Кърджали.

Наемателите, отговарящи на условията по Наредбата за покупка на общинско жилище, са одобрени с протокол на Жилищната комисията. С решение на разпоредителния орган пък е дадено съгласие за продажба на имотите, повечето от които са в квартал „Възрожденци“.

Съгласно чл.47, ал.2 от Закона за общинската собственост, във връзка с чл.41 от Наредбата за условията и реда за придобиване, управление и разпореждане с общински жилища на Община Кърджали, продажбата на общински жилища се извършва въз основа на пазарни оценки, изготвени от оценители на имоти  и определени от Общинския съвет. Пазарните оценки на жилищата, които са обсъдени и приети от Експертен съвет, не могат да бъдат по-ниски от данъчните.

Пазарната оценка на апартамента на С. К. и С. И., който е със застроена площ 147 кв. м., е в размер на 95 000. Това е най-скъпото жилище.

За едностайно жилище, със застроена площ 25 кв. м., Ю. С. ще плати 14 200 лева.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0