На старта с "мирис" на 3:1:1: Чернооченци тръгнаха преди Карадайъ, ИТН прерязаха лентата на Обходния път, ГЕРБ заложиха на тежката артилерия

На старта с "мирис" на 3:1:1: Чернооченци тръгнаха преди Карадайъ, ИТН прерязаха лентата на Обходния път, ГЕРБ заложиха на тежката артилерия

Последното проучване на обществените нагласи дава преднина на ГЕРБ, партия „Има такъв народ“ се очертава да финишира втора


Последното проучване на обществените нагласи
дава преднина на ГЕРБ, партия „Има такъв народ“ се очертава да финишира втора на парламентарните избори, но с шансове и за първото място, като на БСП социолозите дават твърдо трето място на 11 юли.

Следвайки и логиката на реалните резултати от вота на 4 април, в Кърджали се очертава ДПС пак да спечели 3 мандата, ГЕРБ да си вземе своя, а петият мандат да грабне „Има такъв народ“ (ИТН)Разбира се, ако системата „Хеър-Ниймайер“ не повтори „априлската шега“ и даде 5-тия мандат на партия или коалиция с няколстотин гласа. Логиката на големия остатък е такава – колкото повече се разпиляват гласовете на избирателите, толкова повече шанс има аутсайдер (с що-годе добър вътрешнопартиен резултат спрямо останалите областни листи) да спечели петия мандат. Насочването на гласовете към партии с по-малко симпатизанти в област Кърджали дава голям шанс и на ДПС за 4-тия мандат.

 

Фаворитите за 5-те мандата в 9-тии Кърджалийски многомандатен район дадоха старт на кампания Избори`2021 – втора серия.

Председателят на ДПС и водач на листата в Кърджали Мустафа Карадайъ откри кампанията на партията в Шумен, където също е начело. Той поведе първото хоро на Избори`юли 2021 на Север, но първи на път към важния вот тръгнаха няколко часа по-рано „южняците“. Кандидатите от листата на ДПС в Кърджали се събраха с активисти и симпатизанти в Черноочене, за да кажат: Ние сме партията на правилните решения!

ГЕРБ заложи на тежката артилерия в партията. На откриването на предизборната кампания в Кърджали дойде №2 след Бойко Борисов, соченият за следващия оперативен шеф на ГЕРБ и бъдещ министър-председател Даниел Митов. Листата тук се води отново от Цвета Караянчева, бивш председател на Народното събрание, която призова: Трябва да победим, без нас е хаос и безумие!.

ИТН започнаха с повече настроение и „захапване“ на Борисов за обещаното и несвършеното в Кърджали. Водени от Тошко Йорданов, №2 в ИТН след Слави Трифонов, местните активисти проведоха автопоход, като първата спирка бе на мястото, където ще излиза Обходният път на Кърджали. Символично бе прерязана лентата, като от ИТН обещаха да свършат това, което Борисов не е свършил за Кърджали.

На снимката: „Априлските“ избиратели в Източните Родопи очакват „юлските“ обещания на партиите

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0