На пътя: Хлапе и батко шофират без книжки, най-„веселият“ зад волана – с 1,27 промила

На пътя: Хлапе и батко шофират без книжки, най-„веселият“ зад волана – с 1,27 промила

Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол, съобщиха от полицията. Около 22,30 ча

Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол, съобщиха от полицията. Около 22,30 часа във вторник в областния град полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 34-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 1,27 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Неправоспособен водач бил установен в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. При проверка на 30-годишен, който се придвижвал с „Опел“, полицейски служители установили, че мъжът не притежава шофьорска книжка и вече е бил наказван по административен ред за това деяние с влязло в сила наказателно постановление. По случая е започната проверка по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс. 17-годишен без свидетелство за правоуправление бил засечен да се движи с лек автомобил „БМВ“. При направена справка от полицейски служители станало ясно, че моторното превозно средство не е регистрирано. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“. 

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0