На патронния празник: Нов директор в „Славейков“, нов кабинет, нова надежда за Васко

На патронния празник: Нов директор в „Славейков“, нов кабинет, нова надежда за Васко

Точно в 8:00 ч сутринта започна денят в Средно училище "Петко Рачов Славейков" с предаване на властта от страна на директора на училище

Точно в 8:00 ч сутринта започна денят в Средно училище „Петко Рачов Славейков“ с предаване на властта от страна на директора на училището Милко Багдасаров в ръцете на председателя на Ученическия парламент Антония Колева от 12″б“ клас и нейния екип.

Денят е 17 ноември – патронния празник на училището за шампиони.

По традиция протича като ден на ученическо самоуправление, когато гимназистите се „вмъкват в обувките“ на ръководството на училището и своите учители. При пълно съобразяване с противоепидемичните мерки протекоха всички предвидени за деня мероприятия. Директорката за един ден Антония Колева събра своя екип на сутрешна оперативка. На местата на заместник-директорите Галя Карапеткова, Пепиния Китова, Маргарита Демирева и Гроздан Грозев за ден застанаха съответно Теодора Сурова, Деница Георгиева, Даниела Караиванова /и трите от 10 клас/ и Слави Солакчиев /11 клас/. С работата на училищния психолог Добрина Стойчева отблизо се запозна десетокласникът Толга Мехмед, а като педагогическите съветници Нешка Шопова и Георги Кючуков се изявиха съучениците му Цветослав Хаджиев и Димо Костов. Завеждащ личен състав с ментор Станислава Костова бе Мирела Чаушева /10 клас/, а касиер-счетоводител в кабинета на Надя Каменова бе бъдещата абитуриентка Ели Мечтанова. В канцеларията от опита на Росица Момчилова и Атанас Динков почерпиха младежите Ясин Мустафа и Гюкан Севал. За информационното осигуряване на училището единадесетокласникът Здравко Караджов поработи заедно с титуляра Костантина Карабоюкова.

В отделните класове, които са присъствено на училище, се провеждаха часове, водени от ученици по предварително установен с учителите им график.


В 10:30 ч бе открита изложба с лично творчество на изявени ученици – художници във фоайето на училището – творби, посветени както на патрона на училището, така и свързани с интересите на всяко дете. Изложбата е във фоайето на втория етаж и ще го краси няколко дни. Оформена е от художника Недим Мустафа, а рисунките на деца от начален етап подбра Илиян Митков. 

Във вчерашния ден пък бе представена изложба на школа „ИстОрика“ със заглавие „Възрожденците на Възрожденци“. Гимназистите правят проучване за личностите, на които са кръстени улиците в най-населения квартал на Кърджали, където се намира СУ „Петко Рачов Славейков“. Изложбата е с цел да се популяризират имената на някои от не толкова известните на широката общественост личности.

В 12:30 ч до стадион „Шампион“ се проведе награждаването на победителите в традиционните турнири по футбол, които от две седмици протичат в училището в чест на патронния празник. Децата и учениците от 4 до 7 клас с хъс и воля за победа участват във вечната игра под ръководството на учителите Васил Визев и Димитър Димитров.

От 13:00 ч бе официално открит новия кабинет по „Технологии и предприемачество“, в който учениците ще могат да развиват и своите умения по готварство. Лентата бе прерязана от двамата директори – Милко Багдасаров и Антония Колева. В кабинета ще се провеждат не само часовете от учебната програма, а ще бъде и мястото, където учениците да изработват изделията за своите благотворителни дейности.

През деня учениците от Ученическия парламент отвориха и кутията, която поставиха преди дни в учителската стая и където славейковци събират средства за подпомагане лечението на малкия Васко Търпанов. Цели класове дават своя принос и днес гимназистите отчитат 1085 лева, които утре ще бъдат преведени по дарителската сметка на детето.

Освен това през целия ден в училището за шампиони звучи записа на песента „Татковина“ по текст на Петко Славейков, направен от множеството изпълнения на учители и ученици и сглобен в едно видео от Димитър Ганев. Славейковци направиха такова видео послучай 24 май и сега не се поколебаха да повторят добрата си практика. Видеото от вчера се върти в социалните мрежи.

В края на деня в новооткрития кабинет по „Технологии и предприемачество“ Антония Колева върна символа на властта – медальона-бухалче – на директора Милко Багдасаров. Сподели, че е тежка царската корона, но денят е изключително ползотворен и успешен.

24rodopi.com

  

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0