На пазар за първия учебен ден в… Одрин (Edirne)

На пазар за първия учебен ден в… Одрин (Edirne)

„Идващите от България туристи нямат навика да носят предпазни маски и поради това провеждаме тази разяснителна кампания̶

„Идващите от България туристи нямат навика да носят предпазни маски и поради това провеждаме тази разяснителна кампания“, твърди кметът на Одрин (Edirne) Реджеб Гюркан по повод кампанията „Добре сте ни дошли, молим само да спазвате въведените правила срещу COVID-19“.
„Вие, нашите гости от България, по време на престоя си в град Едирне, трябва да сте запознати с вътрешните правила с оглед Вашето и наше здраве, да носите предпазни маски на публични места, в градския транспорт и магазини, както и да спазвате правилото за социална дистанция от 1,5 метра“, е посланието на кмета Реджеп Гюркан от афиши и билбордове.
Вчера кметът обиколи пазарите в Одрин и установи, че от 80 търговци само двама са без маски – единият се върнал от закуска, а единият обяснил, че току-що я свалил, пишат одринските медии.

„Пристигащите от България не са свикнали да носят маски, но в Турция те са задължителни извън дома. Взаимно трябва да си пазим здравето“, коментира Гюркан, който при обиколката си разговаря и с много пазарджии от България.
Много нашенци в последните дни пътуват до Одрин, за да пазаруват за първия учебен ден.
Няма глобени туристи от България за нарушаване на противоепидемичните мерки, отбелязват медиите.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0