На „Маказа-Нимфея“ очакват новата заповед от Атина в понеделник сутринта

На „Маказа-Нимфея“ очакват новата заповед от Атина в понеделник сутринта

Служителите на ГКПП „Нимфея-Маказа“ ще получат в понеделник сутринта заповед от Атина за нов режим за преминаване през пунк

Служителите на ГКПП „Нимфея-Маказа“ ще получат в понеделник сутринта заповед от Атина за нов режим за преминаване през пункта и указания за неговото прилагане, научи 24rodopi.com. До 20.00 часа в неделя нямаше официална инструкция за промяна на регламентацията за преминаване при спазване на ограниченията във връзка с Ковид пандемията.

Към момента за българите, влизащи в Гърция, в сила все още е задължителната 7-дневна карантина и изискването за PCR с QR код. Граничният пункт „Маказа“ пък основно се ползва от нашенци, които пренасят товари с бусове и друго товарни автомобили до 3,5 тона.

Както вече 24rodopi.com писа, част от строгите ограничения за влизащите в Гърция се очаква да отпаднат от понеделник. „По всяка вероятност за една седмица пробно ще бъдат въведени облекчения, а след Великден ще се вземе кардинално решение за регламентиране на пътуванията през „Маказа-Нимфея“ за туристическия сезон. Вече има сформирани медицински екипи за бързи тестове на пункта. Те ще бъдат безплатни за преминаващите пред граничния пункт“, каза пред 24rodopi.com гръцки източник. 

Туристическият сезон в Гърция ще бъде открит на 14 май.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0