На маето в Биволяне: Кмет и депутат наддаваха на търг за месо

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим и народният представител от ДПС Ерол Мехмед се включиха в търга за месо и наддаваха по вр

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим и народният представител от ДПС Ерол Мехмед се включиха в търга за месо и наддаваха по време на традиционното мае в село Биволяне. Те бяха част от официалните гости на събора. Празника уважиха също председателите на общинските съвети в Момчилград и Кърджали – Ерсин Юмер и Юсеин Ахмед. Тук бе и бившият кмет на Момчилград и бивш депутат Ердинч Хайрула.
По традиция част от месото, дарено за празника се продава на търг, а с набраните средства се поддържа религиозният комплекс „Елмалъ баба теке“. Именно в него всяка година в първата събота на месец септември се провежда съборът.

За разлика от предишни маета тази година край Биволяне се събраха значително по-малко хора. Причината е, че много местни хора, живеещи в чужбина, не успяха да се върнат в родния край заради пандемията от коронавирус.
Маето протече при стриктно спазване на противоепидемичните. На всички присъстващи беше раздаден традиционния пилаф, който се приготвя с месо от пренесени в жертва животни и ориз. Тази година курбан бе приготвен от закланите 25 овце и две телета.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0