На какво научи Врана Неразбрана 300 от най-малките “шампиони“

На какво научи Врана Неразбрана 300 от най-малките “шампиони“

„Непослушковци“-те научиха славейковци на добрина, след като бе даден старт на първата съвместна инициатива за тази учеб

„Непослушковци“-те научиха славейковци на добрина, след като бе даден старт на първата съвместна инициатива за тази учебна година между Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров“ в Кърджали и СУ „Петко Р. Славейков“. Над триста ученици от първи и втори клас чуха приказките на Атанас Цанков от поредицата „Непослушковци“, а текстовете им прочете Маргарита Павлова, библиотекар в регионална библиотека. Малките възпитаници на училището за шампиони се впечатлиха от трансформацията на героините Буболечка Пречка и Врана Неразбрана, които в края на приказките разбират защо трябва да сме сговорчиви, защо е нужно да изпълняваме обещанията си и защо е необходимо да се вслушваме в съветите на приятел.
Учениците се забавляваха от сърце с интересните персонажи, обсъждаха случките, които сполетяха героите и им съчувстваха за преживените несгоди. По инициатива на библиотекаря всяка среща завърши с песен, изпята от децата като поздрав към техните учители.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0