„На днешния ден, когато… нямаше COVID-19“: Борисов и Местан пиха кафе в Кърджали

„На днешния ден, когато… нямаше COVID-19“: Борисов и Местан пиха кафе в Кърджали

„На днешния ден, когато… нямаше COVID-19“ е временна рубрика на 24rodopi.com (до края на извънредното положение).

„На днешния ден, когато… нямаше COVID-19“ е временна рубрика на 24rodopi.com (до края на извънредното положение). Ще припомняме новини от днешната дата, но от години, в които животът беше по-нормален, но от „нищото правехме голям проблем“ или „просто имаше спокойствие и усмивки“. Стойте си вкъщи, освен ако спешно не ви се налага да излезете!

На днешния ден през 2014-та година цяла България коментираше една топ политическа новина, родена предния ден в Кърджали.
Точно в 16.30 часа на 22 март 2014 година Бойко Борисов влезе в заведението „Марая“ в центъра на Кърджали, където лидерът на ДПС Лютви Местан го чакаше, за да пият заедно кафе. Двамата разговаряха в продължение на 15 минути. Сметката плати Местан.
„Сама по себе си тази среща е сензация, но политиката не е и аз ще говоря сериозно“, заяви Местан след разговора. Той обясни, че първата тема на разговора е била етническият мир.
„В Кърджали е най-доброто място, където да опровергаем всички приказки за етническа нетолерантност, да покажем, че българските мюсюлмани, мохамедани и християни могат да бъдат мост на приятелството, а не на разделението. Защото най-лесно се драсва клечката на етническия конфликт“, коментира Борисов след приключилата среща.
„Както в ГЕРБ има много мюсюлмани и мохамедани в редиците си, така и в ДПС има християни. И тези хора не бива да бъдат мачкани и противопоставяни, а напротив, да живеят в мир и съгласие“, заяви Борисов.

Днес Бойко Борисов управлява България. Среща се и разговаря с нов председател на ДПС – Мустафа Карадайъ. Лютви Местан бе начело на алтернативната на ДПС партия ДОСТ, но след провала на формацията на парламентарните избори през 2017-та ДОСТ има само на книга.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0